رفع فیلتر خوب است؛ اما بهتر آن است که فیلتر نکنیم

1405/06/02
رفع فیلتر خوب است؛ اما بهتر آن است که فیلتر نکنیم

رفع فیلتر «فوتبال ۳۶۰» اتفاقی مثبت و قابل استقبال است؛ اما امیدواریم این اتفاق، نقطه پایانی بر رویکردهایی باشد که در آن یک کسب‌وکار یا پلتفرم، به‌صورت ناگهانی با مسدودسازی و توقف دسترسی کاربران مواجه می‌شود.
برای یک کسب‌وکار اینترنتی، فیلترینگ صرفاً از دسترس خارج شدن یک دامنه نیست. پشت هر پلتفرم، یک تیم، سال‌ها تلاش و سرمایه‌گذاری، اعتبار یک برند، شرکای تجاری و معیشت افراد بسیاری قرار دارد.
وحید خسروی، دبیر انجمن کسب‌وکارهای اینترنتی، در واکنش به رفع فیلتر فوتبال ۳۶۰ می‌گوید:
«از رفع محدودیت فوتبال ۳۶۰ خوشحالیم، اما نگرانی ما فقط درباره یک کسب‌وکار نیست. هر بار که یک کسب‌وکار اینترنتی بدون طی یک فرآیند شفاف و قابل پیش‌بینی، ناگهان با فیلترینگ مواجه می‌شود، این پیام به تمام فعالان اقتصاد دیجیتال منتقل می‌شود که ممکن است فردا نوبت آن‌ها باشد. چنین نااطمینانی‌ای، مستقیماً بر سرمایه‌گذاری، اشتغال و انگیزه ساختن در این اکوسیستم اثر می‌گذارد.»
انجمن کسب‌وکارهای اینترنتی معتقد است اگر تخلفی از سوی یک کسب‌وکار صورت گرفته، باید مسیر روشن، قانونی، شفاف و متناسبی برای رسیدگی به آن وجود داشته باشد و مسدودسازی یک کسب‌وکار باید آخرین راه‌حل باشد، نه اولین واکنش.
امروز از بازگشت فوتبال ۳۶۰ خوشحالیم؛ اما مطالبه ما فراتر از رفع فیلتر یک پلتفرم است.
امیدواریم روزی برسد که خبر «رفع فیلتر یک کسب‌وکار» اساساً خبر خوشحال‌کننده‌ای نباشد؛ چون دیگر شاهد فیلتر شدن ناگهانی کسب‌وکارها نباشیم.
اقتصاد دیجیتال برای رشد، بیش از هر چیز به اعتماد، ثبات و امکان پیش‌بینی آینده نیاز دارد.