این جلسه چهارشنبه هفته گذشته با حضور آقای عبدالله هندیانی معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین برخی از اعضای هیئت مدیرۀ اتحادیۀ کشوری و انجمن صنفی کسب وکارهای اینترنتی با موضوع مبارزه با کالای قاچاق در فضای مجازی برگزار شد.
در این جلسه راهکارهای مختلف برای الزام پلتفرم ها و سایت های تبلیغاتی به مبارزه با کالای قاچاق مطرح گردید و در همین خصوص اعضای انجمن با اشاره به بیانیۀ اخیر اتحادیه در خصوص عرضۀ کالاهای قاچاق در فضای مجازی اظهار داشتند، کنترل و مدیریت فروش کالای قاچاق نمی تواند جزئی از مسئولیت های شبکه های تبلیغاتی و پلتفرم های سی تو سی باشد و پیشنهادات خود را در مورد راهکارهای موجود مطرح نمودند.
در ادامۀ این جلسه حضار به موضوع آیین نامۀ مرکز توسعه تجارت الکترونیک در خصوص کسب و کارهای فعال در حوزه تبلیغات اینترنتی و نامۀ انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی به مرکز توسعه تجارت الکترونیک پرداختند. بخشی از متن نامه به این شرح است.
در خصوص قوانین مربوط به تبلیغات مجاز و غیرمجاز در حال حاضر اکثر شبکه های تبلیغاتی، این دست تبلیغات را که در قوانین جاری کشور مجاز نیست در تایید و یا رد تبلیغات خود درنظر میگیرند اما محدودیت بیشتر برای تبلیغات محصولات امکان پذیر نمیشود و تایید صحت کالا، قاچاق یا غیر قاچاق بودن آن نمی تواند در محدوده مسئولیت های شبکه های تبلیغاتی باشد. برای حمایت از حقوق مصرف کننده و جلوگیری از کالای قاچاق می بایست از روش های دیگر مانند اصلاح قوانین موجود و شرایط نظارتی بر فروشگاه های اینترنتی اقدام کرد. زیرا تشخیص چنین مواردی نمی تواند در صلاحیت شرکت های تبلیغاتی اینترنتی باشد.
در پایان نمایندگان کسب وکارهای مجازی تاکید کردند مبارزه با کالای قاچاق نباید صرفا فقط در فضای مجازی بلکه به طور یکپارچه در تمام بخش ها صورت گیرد.